2020 Yılı Spor Salonlarının Antremanlara Başlama Tarihi 1 Haziran

COVİD-19 SALGINI VE NORMALLEŞME SÜRECİ

Sevgili Öğrenciler;

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını yaklaşık dört buçuk ay önce 11 milyon nüfusa sahip Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmıştır. Covid-19 sebebiyle 2020’nin henüz başlarında birçok insan hayatını kaybetmiş ve salgın Dünyanın birçok ülkesine yayılmaya başlamıştır. Beklenilenden çok hızlı bir şekilde yayılan Covid-19 salgını 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Küresel Salgın” olarak ilan edilmiştir.

“Sorun Küresel, Mücadelemiz Ulusal”

Covid-19 salgınının kısa zamanda ülkemize girmesiyle birlikte Cumhurbaşkanımız önderliğinde devlet kurumlarımız ve yetkililerimiz hızlı bir şekilde gerekli tedbirleri almıştır. Alınan tedbirler ve kurumlar arasında sağlanan koordinasyon sayesinde Covid-19 salgını önce kontrol altına alınmış, kısa bir sürede pik noktasına ulaşmış, vaka sayısında ve ölüm oranında aşağı yönlü bir seyir izlemeye başlamıştır.

Sağlık Bakanlığımız tarafından her gün düzenli olarak yayınlanan Covid-19 tablosuna baktığımızda, vefat eden vatandaşlarımıza üzülmekle birlikte her geçen gün azalan vaka sayımız ve iyileşen hasta sayılarımızdaki artış toplumumuzun az da olsa yüreğine su serpmiştir.

Cumhurbaşkanlığımız tarafından hazırlan normalleşme takvimiyle birlikte, Covid-19 salgını nedeniyle tedbirler çerçevesinde kısıtlama getirilen birçok yerin, vaka sayısında yaşanan düşüşle birlikte kademeli olarak tekrardan faaliyet göstermesi planlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Yapılan planlama doğrultusunda: “1 Haziran 2020 tarihinde, 81 ilde düzenlenen ve ertelenen il birinciliklerinin kademeli olarak yeniden yapılması ve kapalı spor tesisleri ve çalışma salonları ile özel beden eğitimi ve spor tesisleri” faaliyetlerinin kademeli olarak yeniden başlaması kararlaştırılmıştır.

Sprint Spor Akademileri ailesi olarak bu süreçte devletimiz kurumlarının belirlemiş olduğu yasak ve tedbirlere sıkı bir şekilde uymakla birlikte Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin de her daim yanında olmayı ilke edinmiş bulunmaktayız. Sprint Spor Akademileri kurucusu Öğretim Üyesi Doç.Dr Mustafa EROL hocamızın düzenli olarak Telekonferans yolu ile yapmış olduğu toplantılarda, salgın süreci ve normalleşme takvimi sonrasında özel yetenek sınavlarına hazırlanan BESYO öğrencilerimizin yararına olacak her konu detaylı bir şekilde konuşulup sorumlu hocalarla paylaşılmıştır. Salgın süreci boyunca öğrencilerimizle kurmuş olduğumuz iletişim sayesinde öğrencilerimizin motivasyonlarının düşmemesi, TYT çalışmalarının takibi ve bireysel olarak evde yapılacak fiziksel aktivitelerin planlanması gibi birçok alanda rehberlik ve danışmanlık yapılmıştır.

Normalleşme takviminin belirlenmesi ve tedbirlerin gevşetilmesi gibi güzel haberler ve 1 Haziranda spor salonlarımızın açılacağı öngörüsü ile birlikte Sprint Spor Akademileri olarak gerekli hazırlıklarımızı yapıp Bilim Kurulu’nun belirlemiş olduğu tedbirler doğrultusunda antrenmanlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Spor Salonlarının Kullanımında  Alınacak Tedbirler:

  1. Spor salonunu kullanacak her öğrenci salona girerken ve salondan çıkarken maske kullanacak,
  2. Öğrenciler spor yaparken kullandıkları eşyaları( ayakkabı, şort, tişört vb.) kesinlikle dışarıda kullanmayacak,
  3. Spor salonu girişinde dezenfektan bulunacak,
  4. Erkek öğrenciler arasındaki mesafe korunarak, soyunma odaları yerine tiribün kullanılacak,
  5. Kız soyunma odaları içeride iki kişi olacak şekilde sırasıyla kullanılacak,
  6. Soyunma odalarında dezenfektan ve sabun bulundurulacak,
  7. Antrenman esnasında öğrenciler arasındaki mesafe korunacak,
  8. Antrenmanlarda eşli çalışmalara yer verilmeyecek,
  9. Sosyal mesafeyi korumak adına gerekirse antrenmanlar gruplar halinde yapılacak

( Öğrenci sayısı ve kullanılan salonun büyüklüğü göz önünde bulundurulacak)

  1. Öğrencilerin vücut direncinin düşmemesi, hatta artırılması adına antrenman öncesi ve sonrası beslenme konusu tekrardan anlatılacak.
  2. Düzenli uykunun vücut direnci ve bağışıklığı üzerindeki etkisi üzerine bilgilendirme yapılacak,
  3. Antrenman sonrasında spor salonu dezenfekte edilecek ve bir sonraki güne hazır hale getirilecek,
  4. Salon içerisindeki tedbirlere sıkı sıkıya bağlı kalınacak, tedbirler kesinlikle gevşetilmeyecek vb.

Vücut Direncini Artırmanın Yolları:

  1. Düzenli olarak fiziksel aktivite ve spor yapmak,
  2. Vücudumuz için gerekli olan besin çeşitliliğini artırmak,
  3. Günlük su tüketimine gereken önemi vermek,
  4. Düzenli ve yeteri kadar uyumak,
  5. Olabildiğince stresten uzak kalmak vb.

SPRİNT SPOR AKADEMİLERİ HAZIRLIK KURSLARI

Doç.Dr Mustafa EROL

Mecidiyeköy/Merkez – Başakşehir – Bakırköy – Beylikdüzü – Bayrampaşa – Sarıyer – Sakarya

https://sprint-sporakademisi.com/

Telefon: (0-212) 275 65 20

GSM: (0-536) 410 62 31

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir